Markt grafisch papier komt tot rust

De markt van de meest gangbare soorten grafisch papier (krantenpapier, SC en LWC) is na de eerste verhogingen voor 2019 tot rust gekomen. Nu er over de hele linie vroegtijdig is afgesloten, lijkt dat beschikbare capaciteit meer in overeenstemming is met de vraag.

De vraag is natuurlijk in diverse segmenten drastisch gedaald (met name LWC diepdruk en offset). Ook dubbele boekingen en reserveringen worden uit de planningen gehaald. Dit betekent dat er een realistischer beeld komt van de verhouding tussen vraag en aanbod. We verwachten voor de rest van 2019 geen prijsstijgingen meer in het segment van grafisch papier. De markt lijkt zich op te maken voor een voorzichtig dalende prijstrend. Vanaf Q2 gaat het spannend worden.

Op de markt voor verpakkingsmaterialen zien we geen signalen voor sterke stijgingen; dalende oudpapierprijzen geven wat meer stabiliteit en zelfs prijsdruk op de celstofmarkt. Daardoor kan er prijsdruk ontstaan op de kartonmarkt. Hoe de handelsrelaties met China zich verder ontwikkelen is nog onzeker, evenals de uitkomst van de Brexit. Dit zijn wel factoren die de prijsvorming kunnen beïnvloeden.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen op de papiermarkt

PaperChainManagement weet wat er in de markt speelt. Wij verzamelen continue informatie op het gebied van prijsontwikkelingen, capaciteitsbewegingen en concurrentie tussen internationale leveranciers. Wil je op de hoogte blijven van deze ontwikkelingen, volg ons dan op Linkedin of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Ga terug
PCMscanTM: gratis waardevol advies

Meer efficiency en lagere kosten in uw print-, presentatie- of verpakkingsketen? Met de PCMscanTM bekijken wij de financiële en duurzame besparingsmogelijkheden. Vraag hier de PCMscanTM aan en wij bellen u voor een vrijblijvende afspraak waarna wij de scan zullen uitvoeren.