PaperChainManagement BV (PCM) is nu onderdeel van HH Global.

BREAKING NEWS: STAKING BIJ UPM VOORBIJ!

De staking bij de Finse papierfabrieken van UPM is voorbij! Nadat de Finse vakbond Paperworkers’ Union (Paperiliitto) vorige week aankondigde dat de staking tot 14 mei werd verlengd, komt vandaag, 22 april, het bericht dat de staking is beëindigd. Mediator Leo Suoma had beide partijen een deadline tot vandaag gesteld om zijn plan goed te keuren of af te wijzen. De Paperworkers’ Union stemt nu in met de schikkingsvoorstellen voor alle vijf bij de staking betrokken bedrijfsactiviteiten van UPM, waar 2.000 personeelsleden het werk sinds 1 januari hadden neergelegd. De nieuwe cao geldt voor vier jaar.

UPM is de grootste producent van grafisch papier ter wereld, waardoor sommige drukkerijen leveringsproblemen kregen. UPM was eind vorig jaar goed voor ongeveer 21% van de Europese capaciteit voor grafisch papier en 7% van de wereldwijde volumes. De staking betrof UPM Pulp, UPM Communication Papers, UPM Specialty Papers, UPM Raflatac en UPM Biofuels in Finland. UPM heeft aangekondigd dat de productie zo snel mogelijk weer wordt opgestart.

Lees hier het volledige persbericht van UPM.

Naar nieuwsoverzicht
PCMscanTM: gratis waardevol advies

Meer efficiency en lagere kosten in uw print-, presentatie- of verpakkingsketen? Met de PCMscanTM bekijken wij de financiële en duurzame besparingsmogelijkheden. Vraag hier de PCMscanTM aan en wij bellen u voor een vrijblijvende afspraak waarna wij de scan zullen uitvoeren.