PaperChainManagement BV (PCM) is nu onderdeel van HH Global.

Staking bij UPM in Finland duurt voort

De Paperworkers’ Union (Paperiliitto) in Finland moet een goed gevulde kas hebben, want de staking bij UPM die op 1 januari dit jaar begon, is verlengd tot 14 mei. Partijen zijn er vorige week niet in geslaagd om tot nieuwe cao’s te komen.

Vier door een bemiddelaar ingediende schikkingsvoorstellen zijn door de vakbond afgewezen. De staking betreft UPM Pulp, UPM Communication Papers, UPM Specialty Papers, UPM Raflatac en UPM Biofuels in Finland.

Ongeveer 2.000 leden van de vakbond zijn in staking. Zo’n 200 vakbondsleden werken volgens een gerechtelijk bevel van 21 januari 2022 in maatschappelijke taken, zoals warmteopwekking en waterbeheer. UPM zegt dat klanten voor zover mogelijk bediend worden vanuit haar fabrieken buiten Finland. Maar afnemers zijn inmiddels ook genoodzaakt andere kanalen aan te boren om tijdschriften en folders te kunnen blijven uitgeven.

Teleurgesteld
UPM zegt bij monde van Jyrki Hollmén, vice president Labour Markets: “We zijn diep teleurgesteld in het besluit van de vakbond en in de voortzetting van de staking die al 3,5 maanden duurt. UPM heeft serieus onderhandeld en verschillende compromissen gesloten. We hebben ook de bemiddelingsvoorstellen aanvaard.”

Petri Vanhala, voorzitter van de Paperworkers’ Union, zei dat met elk UPM-bedrijf afzonderlijk een akkoord kan worden gesloten. UPM’s mechanische bosbouwbedrijven, UPM Plywood en UPM Timber, ondertekenden al in december 2021 een 3-jarige collectieve overeenkomst met de vakbonden.

Naar nieuwsoverzicht
PCMscanTM: gratis waardevol advies

Meer efficiency en lagere kosten in uw print-, presentatie- of verpakkingsketen? Met de PCMscanTM bekijken wij de financiële en duurzame besparingsmogelijkheden. Vraag hier de PCMscanTM aan en wij bellen u voor een vrijblijvende afspraak waarna wij de scan zullen uitvoeren.