PaperChainManagement BV (PCM) is nu onderdeel van HH Global.

Staking UPM Finland: hakken in het zand

De beschikbaarheid van een onder druk staande markt voor grafisch papier wordt sinds eind 2021 nog eens extra getroffen door een staking bij alle fabrieken van UPM in Finland. De staking van 2.200 werknemers heeft ertoe geleid dat leveringen vanuit Finland met 60 dagen zijn doorgeschoven.

Ook de fabrieken van UPM elders in Europa hebben hiervan veel hinder. Gevolg is dat veel afnemers in de problemen zijn gekomen omdat bepaalde kwaliteiten niet geleverd konden worden en ook niet zonder problemen elders konden worden ondergebracht. Finse havenarbeiders en spoorwegpersoneel zijn solidair: ze behandelen geen transporten van UPM.

De hakken staan in het zand, want UPM wil niet met de stakers praten, die daarop reageerden met een verlenging van de staking tot 19 februari. Al met al zorgt de UPM-staking voor veel extra onrust in de markt, zeker nu deze nog voortduurt. Dat betekent dat leveringen van papier nog verdere vertraging oplopen, met ernstige consequenties voor de retail- en tijdschriftenmarkt in Europa.

Naar nieuwsoverzicht
PCMscanTM: gratis waardevol advies

Meer efficiency en lagere kosten in uw print-, presentatie- of verpakkingsketen? Met de PCMscanTM bekijken wij de financiële en duurzame besparingsmogelijkheden. Vraag hier de PCMscanTM aan en wij bellen u voor een vrijblijvende afspraak waarna wij de scan zullen uitvoeren.