PaperChainManagement BV (PCM) has been acquired by HH Global. Please visit HHGlobal.com.

‘Pure’ webwinkels groeien het snelst

‘Pure’ webwinkels groeien sneller dan webwinkels die er een fysieke winkel bij hebben, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek. De omzet van ‘pure webwinkels is van januari tot november 2016 met 23 procent gestegen, tegen 21,5 procent in 2015.

Er kwamen vorig jaar vooral webwinkels bij die zijn gespecialiseerd in voeding, tot wel 9 procent van het totaal aantal webwinkels. De grootste markt is nog steeds kleding, met een marktaandeel van meer dan een kwart.

Senioren zijn een snel groeiende doelgroep. De helft van de ouderen tussen 65 en 75 jaar webshopte in 2016 wel eens, een stijging van 5 procent ten opzichte van 2015. Over de gehele bevolking gemeten webshopte vorig jaar 73 procent wel eens, een stijging van 3 procent.

In de Merken Top 40, die wekelijks wordt samengesteld op basis van marktonderzoek, mediabestedingen en activiteit op social media, scoren webwinkels Coolblue en Bol.com steeds beter. Coolblue opende opmerkelijk genoeg acht ‘fysieke’ winkels in grote steden. ‘Pure’ webwinkel Bol.com neemt na deze zomer een distributiecentrum van 50.000 vierkante meter in gebruik in Waalwijk, daarmee een voorschot nemend op de verwachte groei. Bol.com heeft zelfs al een optie genomen op naastgelegen grond, om het oppervlak binnen een paar jaar te kunnen verdubbelen.

Naar nieuwsoverzicht