Prijzen oudpapier en karton blijven stijgen

De corona pandemie heeft geleid tot een enorme boost van verkoop via internet en dientengevolge ook tot een sterke vraag naar oudpapier en karton. Dit heeft tot gevolg gehad dat de prijzen van oudpapier en karton in rap tempo zijn gestegen.

In de grafiek wordt de ontwikkeling duidelijk: een sterke stijging vanaf begin dit jaar. Oudpapier is een belangrijke grondstof voor de productie van golfkarton. Omdat het een schaars product is geworden in Europa zien we in bijna alle EU-landen forse verhogingen van de prijzen.

De prijsstijgingen van oudpapier hebben ook weerslag op de prijzen van de liners, een basisstof voor de productie van karton. In de grafiek wordt het prijsverloop van liners in Europa gedurende de laatste drie maanden weergegeven.

Duidelijk is de opwaartse richting van de prijzen van deze grondstoffen. De verwachting is dat verpakkingsmarkt blijft groeien, waardoor de vraag naar deze producten sterk zal blijven. Dit is ook de reden waarom diverse papierconcerns steeds vaker beslissen om in de productie van deze basismaterialen te stappen.

Naar nieuwsoverzicht
PCMscanTM: gratis waardevol advies

Meer efficiency en lagere kosten in uw print-, presentatie- of verpakkingsketen? Met de PCMscanTM bekijken wij de financiële en duurzame besparingsmogelijkheden. Vraag hier de PCMscanTM aan en wij bellen u voor een vrijblijvende afspraak waarna wij de scan zullen uitvoeren.