Papierconcerns doen het goed

Alle grote papierconcerns in Europa hebben in 2018 goede resultaten geboekt. De afzet liep licht terug, maar de hogere prijzen compenseerden dit ruimschoots. De omzet van UPM steeg met ruim 8,3% en die van Stora Enso met bijna 4,4%. De nettoresultaten stegen nog veel sterker: met ruim 53% voor UPM en 60% voor Stora Enso.

Omdat beide concerns een bredere portfolio hebben dan alleen papier, zijn de verbeteringen van de resultaten niet debet aan de papiertak, maar die heeft van beide concerns het resultaat sterk ondersteund. Bij UPM steeg het bedrijfsresultaat in papier met
€ 65 miljoen (26,3%) ten opzichte van 2017; voor Stora Enso was dat € 106 miljoen (82%).

Ook de papierconcerns SCA en Holmen, beide uit Zweden, hebben een topjaar achter de rug. Hoewel bij deze concerns de afzet van grafisch papier licht is afgenomen, nam de nettowinst fors toe (bij SCA met 67% en bij Holmen met 35%).

Afzet grafisch papier

Naar nieuwsoverzicht
PCMscanTM: gratis waardevol advies

Meer efficiency en lagere kosten in uw print-, presentatie- of verpakkingsketen? Met de PCMscanTM bekijken wij de financiële en duurzame besparingsmogelijkheden. Vraag hier de PCMscanTM aan en wij bellen u voor een vrijblijvende afspraak waarna wij de scan zullen uitvoeren.