Lichtpuntjes bij magazines

In Nederland zijn de tijdschriften en kranten de grote verliezers door de gestegen papierprijzen, ook al omdat advertentievolumes sterk dalen. Bij vaktijdschriften valt de terugval mee want die beschikken over een stabiele groep abonnees.

Er zijn ook positieve ontwikkelingen. Zo weet MAX Magazine steeds meer lezers aan zich te binden. De betaalde oplage is begin dit jaar gestegen tot meer dan 160.000 per week, een groei van 18,5 procent ten opzichte van 2018.

Buitenwinkelketen Bever heeft eind 2018 het gratis magazine Buitentijd gelanceerd. Het komt vier keer per jaar uit in een printoplage van 450.000 exemplaren. Het 28 pagina’s tellende blad is in eigen huis ontwikkeld en speelt een belangrijke rol in de vernieuwde crossmediale contentstrategie van de retailer.

Nieuw is Dylan Magazine, rond Youtuber Dylan Haegens. Het komt 10 keer per jaar uit in een oplage van 55.000.

Uitgever Scala brengt Creëer Magazine op de markt, gericht op de moderne vrouw met een creatieve levensstijl. Verschijnt acht keer per jaar, zowel in print als digitaal.

Ga terug
PCMscanTM: gratis waardevol advies

Meer efficiency en lagere kosten in uw print-, presentatie- of verpakkingsketen? Met de PCMscanTM bekijken wij de financiële en duurzame besparingsmogelijkheden. Vraag hier de PCMscanTM aan en wij bellen u voor een vrijblijvende afspraak waarna wij de scan zullen uitvoeren.