PaperChainManagement BV (PCM) is nu onderdeel van HH Global.

Krapte drijft prijzen oud papier op

De fabrieken die zijn aangewezen op oud papier als basisgrondstof bij de productie van papier en karton, kampen met sterk gestegen prijzen als gevolg van de krapte. De krantenproducten zijn hier een belangrijke factor en juist deze markt neemt qua volume het snelst af (in 2020 met 25%). Dit treft dus zowel de producenten van grafisch papier die gebruik maken van oud papier als grondstof, alsook de producenten van recycling karton.

Een factor die de beschikbaarheid van oud papier negatief beïnvloedt, is ook de kwaliteit van het oud papier. Steeds minder kranten en brochures en steeds meer verpakkingsmateriaal en karton zijn terug te vinden in de papierbakken. Gevolg: de hoeveelheid inzetbaar oud papier voor recycling neemt af, waardoor een beroep moet worden gedaan op aanvullende (lees: duurdere) grondstoffen (w.o. fresh fibers).

Wanneer aan de prijsrally van oud papier een einde komt is niet met zekerheid te zeggen. De verwachting is dat zolang vraag en aanbod nog uit elkaar liggen, het nog wel even zal aanhouden.

Naar nieuwsoverzicht
PCMscanTM: gratis waardevol advies

Meer efficiency en lagere kosten in uw print-, presentatie- of verpakkingsketen? Met de PCMscanTM bekijken wij de financiële en duurzame besparingsmogelijkheden. Vraag hier de PCMscanTM aan en wij bellen u voor een vrijblijvende afspraak waarna wij de scan zullen uitvoeren.