‘Folder blijft een effectieve marketingtool’

De invoering van de Ja/Ja-sticker in een aantal grote gemeenten heeft het bereik van de folder onder druk gezet, want alleen de mensen die expliciet toestemming geven, krijgen nog een folder in de bus.

“Als de kosten van foldermarketing worden afgezet tegen die van digitale marketing, dan scoort de folder bovengemiddeld gunstig. De kosten van digitale marketing zijn hoog; de effectiviteit is vaak twijfelachtig. De kosten van folders daarentegen zijn relatief laag. Al met al gunstig voor de marketingmix. De folder levert het bewijs dat het een effectieve marketingtool is”, aldus directeur Piet Jorritsma van PaperChainManagement (PCM).

Onderzoek van PaperChainManagement heeft volgens Jorritsma aangetoond dat er op de totale marketingkosten van de folder vaak forse besparingen mogelijk zijn. “Een retailer die door ons een kostenoptimalisatie heeft laten uitvoeren, ontdekte dat er flink in het marketingbudget gesneden kon worden. Door de hele supply chain tegen het licht te houden, productalternatieven te bekijken en nieuwe verspreidplannen te maken, konden we de kosten structureel naar beneden brengen.”

Sander Sneiders, commercieel directeur van PCM, geeft een nadere toelichting: “De verspreiding van weekfolders is door het samengaan van Spotta en Axender in handen van één organisatie. Dit betekent allemaal gesealde pakketten en wekelijks één pakket op de mat. Als retailers hun bereik optimaliseren door middel van de juiste verspreidplannen én alle kostenfactoren in de keten eens kritisch bekijken, dan zal blijken dat de folder een effectief middel is om klanten naar de winkel te krijgen tegen relatief lage marketingkosten.”

PaperChainManagement is gespecialiseerd in het optimaliseren van de kosten van de supply chain van folders en bereik, respectievelijk verspreidplannen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van internationale expertise en benchmarks.

Naar nieuwsoverzicht
PCMscanTM: gratis waardevol advies

Meer efficiency en lagere kosten in uw print-, presentatie- of verpakkingsketen? Met de PCMscanTM bekijken wij de financiële en duurzame besparingsmogelijkheden. Vraag hier de PCMscanTM aan en wij bellen u voor een vrijblijvende afspraak waarna wij de scan zullen uitvoeren.