PaperChainManagement BV (PCM) is nu onderdeel van HH Global.

Beheersbijdrage recycling blijft gelijk

De Stichting Verwijderingsfonds (SVF) heeft het tarief voor de zogeheten recyclingbeheersbijdrage vastgesteld. Het tarief voor deze jaarlijkse heffing, die gaat over het eerste kwartaal van 2022, is vastgesteld op € 2,90 per 1.000 kilo nieuw op de markt geplaatst, geïmporteerd papier en/of karton voor niet-verpakkingen (exclusief btw). Deze heffing dient ter dekking van de systeemkosten van Stichting Papier Recycling Nederland (PRN) en de SVF voor de periode tot medio 2023. De heffing is vergeleken met 2021 gelijk gebleven.

Ondernemingen die bij de PRN geregistreerd staan als ‘eerste ontvanger’, een producent of importeur van niet-verpakkingen van papier en karton, moeten een recyclingbeheersbijdrage betalen. Er geldt een verplichting voor het doorberekenen van de recyclingbeheersbijdrage aan niet-particuliere afnemers. Bedrijven die hun papier/karton in Nederland inkopen bij de papiergroothandel betalen de heffing via de factuur van deze groothandel. De andere bedrijven ontvangen een factuur van de SVF en betalen de heffing in 2022.

Voor de goede orde: de recyclingbeheersbijdrage voor papier en karton heeft niets te maken met de afvalbeheersbijdrage van Stichting Afvalfonds Verpakkingen.

Naar nieuwsoverzicht
PCMscanTM: gratis waardevol advies

Meer efficiency en lagere kosten in uw print-, presentatie- of verpakkingsketen? Met de PCMscanTM bekijken wij de financiële en duurzame besparingsmogelijkheden. Vraag hier de PCMscanTM aan en wij bellen u voor een vrijblijvende afspraak waarna wij de scan zullen uitvoeren.