PaperChainManagement BV (PCM) is nu onderdeel van HH Global.

Afvalbeheersbijdrage 1e kwartaal

Het Algemeen Bestuur van de Stichting Verwijderingsfonds (SVF), de financiële tak van het PRN-systeem, heeft besloten om over het 1e kwartaal van 2021 een heffing op te leggen (de afvalbeheersbijdrage) aan de eerste ontvangers van grafisch papier en karton, niet zijnde verpakkingen.

De afvalbeheersbijdrage is vastgesteld op € 2,90 per ton (exclusief btw) en dient ter dekking van de systeemkosten (operationele kosten) van PRN en SVF voor de periode tot medio 2022. Vergeleken met ruim twee jaar geleden is de stijging € 0,30 per ton.
De afvalbeheersbijdrage is een bijdrage die door de overheid verplicht is gesteld door middel van een zogeheten algemeenverbindendverklaring.

Ter voorkoming van misverstanden: deze afvalbeheersbijdrage voor papier en karton heeft dus niets te maken met de afvalbeheersbijdrage voor verpakkingen van de Stichting Afvalfonds Verpakkingen.

Naar nieuwsoverzicht
PCMscanTM: gratis waardevol advies

Meer efficiency en lagere kosten in uw print-, presentatie- of verpakkingsketen? Met de PCMscanTM bekijken wij de financiële en duurzame besparingsmogelijkheden. Vraag hier de PCMscanTM aan en wij bellen u voor een vrijblijvende afspraak waarna wij de scan zullen uitvoeren.