Coldenhove nu Amerikaans

Coldenhove Papier (anno 1661) is sinds vorige maand onderdeel van het Amerikaanse Neenah Paper. Het bedrijf levert kwalitatief hoogwaardig papier voor speciale toepassingen. Voorbeelden zijn gepatenteerd sublimatie transferpapier (DTP) voor digitaal industrieel printen van textiel en medische sterilisatiepapieren.

Coldenhove Papier behaalde in 2016 een omzet van ongeveer € 40 miljoen met 120 medewerkers.

Goede toekomst

Nederland telt 22 producenten van papier en karton, die vrijwel allemaal in buitenlandse handen zijn. Binnen Europa is Nederland een middelgrote speler: tiende met een productie van 2,67 miljoen ton.

Brancheorganisatie VNP is in grote lijnen positief over de toekomst van de sector. VPN-directeur Gerrit Jan Koopman zei daarover in het Financieele Dagblad: “Er is nu ook geld te verdienen in de papier- en kartonsector. We bewegen sterk mee met de economische conjunctuur. In Nederland heeft altijd de nadruk gelegen op de productie voor de verpakkingsindustrie en niet zozeer op de productie van het zogeheten grafische papier.”

VPN heeft de schouders gezet onder een verduurzaming van de sector. Niet alleen tomatenplanten, maar ook suikerbieten en gras kunnen een grondstof zijn voor karton. Daarnaast wordt gewerkt aan een energieneutrale en waterarme productieprocessen.

Ga terug