CirclePrinters neemt Corelio Printing over

CirclePrinters, vorig jaar samengegaan met Roto Smeets, heeft Corelio Printing in België overgenomen. De nieuwe combinatie wordt daarmee een speler van formaat in Europa.

Corelio Printing is sterk in rotatie offset met tijdschriften en catalogi als belangrijkste producten. De omzet van Corelio Printing bedraagt ruim € 50 miljoen. Door de overname denken partijen de commerciële slagkracht te vergroten; zeker ook richting de Franse markt en de Benelux.

Corelio NV was de meerderheidsaandeelhouder van Corelio Printing en is bovendien het moederbedrijf van Mediahuis, dat zich nu sterk kan gaan focussen op uitgeefactiviteiten. De Telegraaf Media Groep werd in 2017 volledig overgenomen. Door de verkoop van de printactiviteiten kan Mediahuis niet alleen haar portfolio stroomlijnen, maar is daardoor ook bevrijd van toekomstige investeringen in drukcapaciteit. En dat zou wel eens een hele slimme zet kunnen zijn.

CirclePrinters en Corelio Printing staan nu voor de spannende opgave om in de krimpende markt synergie tot stand te brengen, zowel technisch als ook commercieel. CirclePrinters bestaat uit een verzameling bedrijven, met naast Roto Smeets en Senefelder Misset in Nederland ook vestigingen in onder meer Duitsland, Spanje, Finland en België.

Ga terug