PaperChainManagement BV (PCM) has been acquired by HH Global. Please visit HHGlobal.com.

Verpakkingspapier lonkt bij Parenco in Renkum

Smurfit Kappa Group (SKG) overweegt een tweede papiermachine bij Parenco in Renkum om te bouwen van SC-papier naar verpakkingspapier. Smurfit Kappa Parenco heeft momenteel twee papiermachines; PM1 produceert grafische papierproducten en PM2 produceert verpakkingspapier, Fluting en Testliner3.

Ter voorbereiding van de eventuele ombouw wordt een milieueffectrapportage (MER) uitgevoerd omdat de huidige milieuvergunningen van de fabriek moeten worden herzien. Ook is er een hoorzitting gepland.

foto Smurfit Kappa

Volgens de Nota Reikwijdte en Detailniveau (NRD) van de MER van de Provincie Gelderland wil SKG de papiermachine ombouwen vanwege een veranderende vraag uit de markt en om op de locatie duurzaamheid en sociale verbeteringen door te kunnen voeren. SKG heeft nog geen definitief besluit genomen over de verbouwing en stelt dat dit ook zal afhangen van het verkrijgen van de milieuvergunning.

Na de ombouw zou de productiecapaciteit van de fabriek toenemen van de huidige 650.000 ton/jaar naar 975.000 ton/jaar. Een uitspraak over de vergunning wordt in december 2022 verwacht. SKG heeft in juli 2018 Parenco en het recyclingbedrijf Reparco in Renkum overgenomen.

Naar nieuwsoverzicht
PCMscanTM: gratis waardevol advies

Meer efficiency en lagere kosten in uw print-, presentatie- of verpakkingsketen? Met de PCMscanTM bekijken wij de financiële en duurzame besparingsmogelijkheden. Vraag hier de PCMscanTM aan en wij bellen u voor een vrijblijvende afspraak waarna wij de scan zullen uitvoeren.