Retailers omzeilen JA|JA-sticker met h-a-h-krant

Het besluit van de Amsterdamse gemeenteraad om de verspreiding van folders te reguleren met de JA|JA-sticker heeft geleid tot de oprichting van City Amsterdam, een nieuwe onafhankelijke huis-aan-huiskrant.

Sinds medio juni verschijnt de krant van 48 pagina’s wekelijks, met een totale oplage van 318.000. Er staan advertenties in van retailers Blokker, Kruidvat, Dirk van den Broek en Seats and Sofas, die eerder hun klanten via folders benaderden.

City Amsterdam is een initiatief van H.A.H. Retail Uitgeverij, onderdeel van de groep Emiel De Jong uit Baarle-Nassau. De krant wordt geproduceerd door Trusted Media Publishers van ex-Telegraaf hoofdredacteur Sjuul Paradijs.

City Amsterdam ziet er uit als een magazine en wordt door Koninklijke drukkerij Em. de Jong gedrukt in ‘heatset’, een betere kwaliteit dan reguliere huis-aan-huiskranten. In vier lokale edities wordt nieuws en informatie gebracht uit verschillende stadsdelen en is volop ruimte voor reclame.

De ambitie is om City ook in andere steden uit te brengen waar gewijzigde regels gaan gelden voor de bezorging van folders.

Ga terug