Nieuwe initiatieven door JA|JA-sticker

De discussie over de invoering van de JA|JA- sticker in Amsterdam heeft tot nieuwe initiatieven geleid: ‘Folderkiezer’ en ‘Kies je folder’, die beide experimenteren met geadresseerde folderpakketten.

Folderkiezer is een initiatief en reactie van Spotta op het platform van Kies je folder. Ruim 15.000 consumenten (voornamelijk uit Amsterdam) hebben zich bij Kies je Folder aangemeld. Uit onderzoek blijkt dat er sprake is van nieuw en aanvullend bereik: consumenten die eerst geen folders ontvingen kiezen nu bewust wél. Of de initiatieven een succes worden, hangt sterk af van de retailers en vooral ook van de tarieven die voor de nieuwe dienstverlening moeten worden betaald.

Besluit verlaat

De gemeente Amsterdam heeft het besluit over de invoering van de JA|JA-sticker uitgesteld.

Het Koninklijk Verbond van Grafische Ondernemingen (KVGO) denkt dat het te maken heeft met de civielrechtelijke bodemprocedure die MailDB en het KVGO hebben aangespannen. Door te stellen dat er sprake is van uitstel in plaats van afstel, loopt Amsterdam vooruit op de juridische toetsing en zorgt daarmee voor onzekerheid bij consument, adverteerder en voor economische schade, aldus de KVGO.

Naar nieuwsoverzicht