De Jong neemt Jungfer over

Koninklijke Drukkerij Em. de Jong heeft een meerderheidsbelang verworven in de Duitse drukkerij Jungfer Druck & Verlag in Herzberg am Harz.

De overname betreft tevens de dochterondernemingen Silverlynx Media en Rototov. De combinatie van de beide bedrijven is marktleider in Europa op het gebied van huis-aan-huis folders, met een totaal papierverbruik van circa 480 miljoen kilo, 1.300 medewerkers en een gezamenlijke omzet van meer dan € 400 miljoen.

De combinatie is volledig gefocust op het verzorgen van integrale oplossingen voor retailers op het gebied van print marketingcommunicatie met een focus op de marktgebieden Duitsland, België, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Door deze stap zegt de combinatie haar klanten in de steeds verder consoliderende en internationaliserende drukkerijsector nog beter te kunnen bedienen.

Jungfer behaalt met 360 medewerkers een omzet van circa € 120 miljoen en is in Duitsland een leidende rotatiedrukkerij op het gebied van huis-aan-huis folders. Met negen rotatiepersen en meerdere insteekmachines wordt in Herzberg am Harz jaarlijks 130 miljoen kilogram papier bedrukt. Sinds 2009 is Jungfer Druckerei & Verlag actief in Nederland met dochter-onderneming Rototov.

De Jong behoort met zusterbedrijven Janssen/Pers Rotatiedruk (Gennep, Nederland), Kampert-Nauta (Oss, Nederland), Mercator Press (Jabbeke, België), Casterman Printing (Tournai, België) en Dessain Printing (Mechelen, België) tot de belangrijkste spelers op de Europese markt van huis-aan-huis reclamefolders.

Ga terug