In 2018 werd in de VS 96% van het golfkarton gerecycled

De golfkartonindustrie heeft een filmpje gemaakt ter ere van America Recycles Day, de dag waarop de VS recycling viert en promoot. Het filmpje toont hoe golfkarton deel uitmaakt van dagelijkse leveringen bij consumenten thuis en neemt de kijker mee in een dozenfabriek om te laten zien hoe dozen worden gemaakt. Ook worden consumenten aangemoedigd om nog meer te recyclen.

In 2018 werd maar liefst 96% van de golfkartonverpakkingen gerecycled. Teruggewonnen golfkartonnen dozen worden gebruikt om nieuwe papierproducten te maken. Meer dan 50% werd gebruikt om nieuw containerboard te maken voor meer golfkartonnen dozen, 10,4% werd gebruikt om karton te maken voor primaire verpakkingen zoals graandozen en meer dan 34% werd geëxporteerd.

“In tijden waarin recycling van materialen in twijfel wordt getrokken, denken we dat het belangrijker dan ooit is om consumenten te herinneren aan het succesverhaal van recycling van golfkartonverpakking”, aldus Rachel Kenyon, vice-president van de Fiber Box Association. “Golfkartonverpakkingen liggen op dat vlak mijlenver voor op andere verpakkingsmaterialen. Ook de langdurige en gerichte inspanningen van de industrie op het vlak van recycling en hergebruik geeft consumenten een goed gevoel over de dozen die aan hun huis worden afgeleverd.”

Naar nieuwsoverzicht
PCMscanTM: gratis waardevol advies

Meer efficiency en lagere kosten in uw print-, presentatie- of verpakkingsketen? Met de PCMscanTM bekijken wij de financiële en duurzame besparingsmogelijkheden. Vraag hier de PCMscanTM aan en wij bellen u voor een vrijblijvende afspraak waarna wij de scan zullen uitvoeren.