Golfkarton weer even stabiel

Het prijsverval in het golfkarton is tot stilstand gekomen, hoewel de vraag is hoelang dit zal duren. De bezetting in deze sector is goed en er is voldoende vraag, naar verwachting voor de tweede helft van 2019 stabiel of zelfs licht stijgend. Voorraden zijn ook weggewerkt. In onderstaande grafiek is het verloop te zien van de golfkartonprijzen over het laatste jaar.

Ook in de markt van golfkarton is sprake van overcapaciteit in productie. Hoewel in deze markt nog wel fors wordt geïnvesteerd, onder meer ombouw van machines, staan de prijzen toch ook onder druk. Tot en met 2022 is er een aanwas van capaciteit te verwachten van circa 5 miljoen ton. De effecten daarvan zullen we afwachten, maar we moeten ons niet verbazen over de volgende ‘varkenscyclus’ in papierland.

Karton Kraft

Naar nieuwsoverzicht
PCMscanTM: gratis waardevol advies

Meer efficiency en lagere kosten in uw print-, presentatie- of verpakkingsketen? Met de PCMscanTM bekijken wij de financiële en duurzame besparingsmogelijkheden. Vraag hier de PCMscanTM aan en wij bellen u voor een vrijblijvende afspraak waarna wij de scan zullen uitvoeren.