PaperChainManagement BV (PCM) has been acquired by HH Global. Please visit HHGlobal.com.

Folder in België mateloos populair

In België is in opdracht van BD myDShopi onderzoek gedaan naar het lezen of doorbladeren van reclamefolders. De folders van de supermarkten blijken het meest populair te zijn. Het medium folder blijft, ondanks de vele digitale alternatieven, het meest geliefd, blijkt uit het onderzoek Door to Door Impact Survey van het onafhankelijke marktonderzoeksbureau Profacts.

Het bereik in België is circa 4,5 miljoen brievenbussen; de folder scoort goed bij alle leeftijds- en bevolkingsgroepen. Dat de Belgische consument gehecht is aan zijn folders blijkt uit het hoge leespercentage: 93% leest of bladert door folders en 89% houdt daarbij vast aan het papieren exemplaar.

Folders worden geraadpleegd voor speciale aanbiedingen en bieden naast een mogelijkheid tot prijsvergelijking ook ontspanning, zo blijkt uit het onderzoek. Consumenten kiezen in 40% van de gevallen de folder als favoriet. Dit tegenover e-mail en televisie, die niet verder komen dan respectievelijk 17 % en 14%. Meer dan 86% van de Belgen die een boodschappenlijst voor een bezoek aan de supermarkt maakt, laat zich leiden door folders.

Ook in Nederland blijken dat de folders van supermarkten – met name vanwege de aanbiedingen – met een netto bereik van 65% tot 70% nog steeds de meest populaire te zijn. Er is een trouwe groep lezers van supermarktfolders.

Naar nieuwsoverzicht
PCMscanTM: gratis waardevol advies

Meer efficiency en lagere kosten in uw print-, presentatie- of verpakkingsketen? Met de PCMscanTM bekijken wij de financiële en duurzame besparingsmogelijkheden. Vraag hier de PCMscanTM aan en wij bellen u voor een vrijblijvende afspraak waarna wij de scan zullen uitvoeren.