PaperChainManagement BV (PCM) has been acquired by HH Global. Please visit HHGlobal.com.

Folder blijft ongekend populair

Het jaarlijkse Brieven Bus Reclame congres is ook dit jaar weer goed bezocht. Naast de diverse vakprijzen voor folders die zijn uitgereikt, is volop gediscussieerd over de toekomst van de folder.

Het jaarlijkse onderzoek van de DDMA en GfK naar het folderbereik toont aan dat de papieren folder ongekend populair is en 84% van de ontvangers ‘in actie’ komt. Het bereik van de papieren folder ligt op 84%, tegenover de digitale folder met 32%. De folder blijft een belangrijk medium bij aankoopbeslissingen; 76% leest folders voor de aanbiedingen. De folder is voor retailers niet alleen een belangrijk communicatiekanaal, maar is ook een directe aanjager van traffic en omzet.

Belgen ook gek op folders

Negen op de tien Belgen lezen thuisbezorgde reclamefolders, blijkt onafhankelijk onderzoek van BD myShopi, die wekelijks folders bij 4,5 miljoen Belgische huishoudens bezorgt.

De overgrote meerderheid van de Belgen leest de folders vaak en intensief, ook de millennials (generatie tussen 18 en 35 jaar). Aan het lezen van folders besteden ze liefst 20 minuten.

Naar nieuwsoverzicht