Europese consument kiest voor papieren verpakking

Een grootschalig onderzoek onder Europese consumenten wijst uit dat een ruime meerderheid de voorkeur geeft aan verpakkingen van papier, omdat ze zich ervan bewust zijn dat dit beter is voor het milieu.

De 5.900 ondervraagden konden kiezen uit hun favoriete verpakkingsmateriaal, gebaseerd op vijftien milieu-, praktische en visuele kenmerken: papier/karton, glas, metaal en plastic. Van de tien kenmerken heeft papier/karton de voorkeur van 63% omdat ze het beter voor het milieu vinden, 57% omdat het gemakkelijker te recyclen is en 72% omdat het thuis composteerbaar is.
Van de ondervraagden wil 70% actieve stappen ondernemen om het gebruik van plastic verpakkingen te verminderen. Iets minder dan een derde van de ondervraagden denkt dat het Europese recyclingpercentage van papieren/kartonnen verpakkingen meer dan 60% bedraagt. Maar het is in werkelijkheid 85%, waaruit blijkt dat nog steeds veel consumenten dat percentage onderschatten.

Uit de enquête bleek verder dat 44% van de Europese consumenten bereid is meer uit te geven voor producten die verpakt worden in duurzame materialen. Bijna de helft (48%) overweegt om een winkelier te mijden als hij huns inziens niet genoeg doet om het gebruik van niet-recycleerbare verpakkingsmaterialen te verminderen.

Het onderzoek ‘European Packaging Preferences 2020’ werd uitgevoerd door het onafhankelijke bureau Toluna in opdracht van het non-profit informatieplatform Two Sides van de grafische industrie.

Signify bant plastic verpakking

Signify (voorheen Philips Lighting) wil alle plastic in 2021 uit haar verpakkingen voor consumentengoederen bannen! De kunststoffen zullen grotendeels worden vervangen door materialen op basis van gerecycled papier.

De overschakeling maakt het gebruik van 2.500 ton plastic per jaar overbodig. Bovendien zijn de nieuwe verpakkingen kleiner, waardoor er minder emissies zijn vanwege transport en gebruikte materialen van bijna 6.000 ton per jaar, becijfert Signify.

Naar nieuwsoverzicht
PCMscanTM: gratis waardevol advies

Meer efficiency en lagere kosten in uw print-, presentatie- of verpakkingsketen? Met de PCMscanTM bekijken wij de financiële en duurzame besparingsmogelijkheden. Vraag hier de PCMscanTM aan en wij bellen u voor een vrijblijvende afspraak waarna wij de scan zullen uitvoeren.