Drukkers onder druk

De drukkerijbranche staat internationaal onder grote druk. Terugloop van de vraag en overcapaciteit razen als een gevaarlijke cocktail door de grafische industrie. Prijzen staan permanent onder grote druk en marges zijn nauwelijks toereikend.

Onlangs heeft Hoorens Printing in België haar deuren moeten sluiten. Daarmee heeft er in België een flinke reorganisatie van de rotatie-industrie plaatsgevonden. In Duitsland stonden de rotatiedrukkerijen Fink Druck en Körner Druck al enige tijd onder druk. Ze zijn beide een restant van de vorig jaar failliet verklaarde Circle Media Group, waartoe ook het Nederlandse Roto Smeets behoorde. Omdat de nieuwe eigenaar Printer Group Oy uit Finland de premies van de ziekteverzekeringen niet heeft afgedragen, zijn deze bedrijven inmiddels failliet verklaard. Het faillissement was aangevraagd door de ziektekostenverzekeraars.

De Bertelsmann Printing Group gaat drastisch saneren. De directie heeft een nieuwe strategie voor Mohn Druck ontwikkeld (strategie 3M) en komt tot de conclusie dat de grafische markt onder grote druk staat. Volumes (magazines, folders, telefoonboeken, boeken etc.) zullen niet groeien. Er gaat versterkt worden ingezet op digitalisering. Het betreft alle productgroepen. Dit betekent dat ingezet wordt op kostenreductie en sanering van capaciteit. In totaal worden er 470 arbeidsplaatsen geschrapt.

Naar nieuwsoverzicht
PCMscanTM: gratis waardevol advies

Meer efficiency en lagere kosten in uw print-, presentatie- of verpakkingsketen? Met de PCMscanTM bekijken wij de financiële en duurzame besparingsmogelijkheden. Vraag hier de PCMscanTM aan en wij bellen u voor een vrijblijvende afspraak waarna wij de scan zullen uitvoeren.