PaperChainManagement BV (PCM) has been acquired by HH Global. Please visit HHGlobal.com.

Drukkerij Prinovis sluit in Dresden

De Bertelsmann Printing Group (BPG) heeft besloten de drukkerij van Prinovis in Dresden per 31 december 2022 te sluiten. Voor de 470 medewerkers wordt een sociaal plan opgesteld.

De Europese diepdrukmarkt krimpt al al meer dan tien jaar structureel. “De sluiting is onvermijdelijk gezien de huidige en voorspelde economische situatie van de site. De negatieve ontwikkeling van de markt in de afgelopen jaren is vooral duidelijk geworden voor printproducten in het klassieke diepdruksegment van hoogvolume catalogi, maar ook voor tijdschriften en bijlagen, waarnaar de vraag onevenredig is gedaald”, aldus Niklas Darijtschuk, algemeen directeur van Prinovis. Zo is in de periode van 2010 tot 2020 de vraag naar klassiek diepdrukpapier met ruim de helft gedaald: “De sterke onbalans tussen vraag en aanbod heeft geleid tot enorme overcapaciteit. Helaas zijn er geen tekenen van een verbetering van de marktsituatie.”

In mei dit jaar sloot reeds de diepdrukkerij van Prinovis in Neurenberg, een van de grootste van Europa, waar voorheen onder meer grote oplages werden gedrukt van verzendhuis Otto en ook de Ikea-gids.

Prinovis heeft momenteel nog productielocaties in Ahrensburg, Dresden en Liverpool. De bedrijvengroep biedt een uitgebreid dienstenpakket, van concept en ontwerp tot diepdruk en offset, tot postpress en logistiek. Prinovis maakt deel uit van de Bertelsmann Printing Group (BPG), die meer dan 6.000 medewerkers heeft.

Naar nieuwsoverzicht
PCMscanTM: gratis waardevol advies

Meer efficiency en lagere kosten in uw print-, presentatie- of verpakkingsketen? Met de PCMscanTM bekijken wij de financiële en duurzame besparingsmogelijkheden. Vraag hier de PCMscanTM aan en wij bellen u voor een vrijblijvende afspraak waarna wij de scan zullen uitvoeren.