Brief naar online klanten geeft hogere omzet

Een recente studie van de Berlijnse CMC Dialogpost in samenwerking met de Deutsche Post brengt aan het licht dat wanneer de vaste online-klanten worden benaderd met een brief, er meer gekocht wordt. Dat gebeurt vooral in de eerste 14 dagen na ontvangst van de brief.

In vergelijking tot een selfmailer of een kaart ligt de conversie en dus de ‘return on advertising spend’ aanzienlijk hoger. Uit deze studie blijkt dat circa 8% meer wordt gespendeerd door deze vaste klanten. Daarnaast is ook aangetoond dat meegestuurde kortingscoupons de omzet een boost geven, zowel direct als via vrienden.

Met deze studie, zo is de conclusie, wordt aangetoond dat e-commerce een push in de omzet van dit soort acties kan krijgen. In totaal hebben 41 online shops meegedaan, zoals parfumerieketens, kledingretailers en sportkledingmerken. Er zijn ruim 955.000 mailings verstuurd en in totaal ruim 47.000 bestellingen gedaan.

Naar nieuwsoverzicht
PCMscanTM: gratis waardevol advies

Meer efficiency en lagere kosten in uw print-, presentatie- of verpakkingsketen? Met de PCMscanTM bekijken wij de financiële en duurzame besparingsmogelijkheden. Vraag hier de PCMscanTM aan en wij bellen u voor een vrijblijvende afspraak waarna wij de scan zullen uitvoeren.