Bertelsmann snijdt fors in organisatie

Een de van de grootste drukkers in Europa, Bertelsmann Printing Group, met onder meer Prinovis, gaat fors snijden in de organisatie, drukcapaciteit en het aantal druklocaties. De organisatiestructuur wordt aangepast om meer synergie tussen de verschillende business-units te creëeren.

Onder leiding van de nieuwe CEO Dirk Kemmerer brengt Bertelsmann de drukcapaciteit terug van drie naar twee diep druklocaties.

De locatie Neurenberg, de grootste, wordt binnen twee jaar tijd volledig stilgelegd. In Duitsland blijven dan Ahrensburg en Dresden nog over.

Deze sluiting past in de strategie van het concern om de capaciteit aan te passen aan het veranderende medialandschap, waar steeds minder grote uitgaven worden gedrukt. Er gaan door de sluiting in Neurenberg 670 vaste arbeidsplaatsen verloren en 250 banen van flexwerkers. De drukkerijen van Bertelsmann zien zich geconfronteerd met almaar teruglopende volumes. Flinke klappen zijn het wegvallen van de drukorder van de catalogi van het postorderbedrijf Otto, de lagere oplages van de IKEA-catalogus en de ingrijpende reductie van de oplage van Motorwelt, het blad van de ADAC.

Naar nieuwsoverzicht
PCMscanTM: gratis waardevol advies

Meer efficiency en lagere kosten in uw print-, presentatie- of verpakkingsketen? Met de PCMscanTM bekijken wij de financiële en duurzame besparingsmogelijkheden. Vraag hier de PCMscanTM aan en wij bellen u voor een vrijblijvende afspraak waarna wij de scan zullen uitvoeren.